OM Sverige - GÅ

GÅ MED OSS!

pdfOM:S MÖJLIGHETER TILL MISSION

Vill du se fler förstå vem Jesus är och hur mycket Han älskar oss? Vill du växa och utmanas som kristen? Vill du se andra kulturer och samtidigt upptäcka din egen?

Vi också. Gå med oss!

Gå med oss till grannen, kollegan, vännen och familjen. Bo i Sverige, Kina eller Mellanöstern, res till Tyskland, Chile eller gå ombord Logos Hope.

Mission sker på hemmaplan men också långt borta, i stora samlingar men också i det lilla samtalet. Det är ord och handling tätt sammankopplat: ibland tufft, ibland spännande - men alltid värt det.

De flesta som går med oss får sitt underhåll från församlingar, vänner och familj som ger. Möjligheterna är många, både på kortare och längre sikt - vart går du? 

Sydafrika - lärjungaskola

Väx och utmanas som person och kristen - gå en lärjungaskola!

Utanför Pretoria, Sydafrika, ligger en av våra träningsbaser. Skolan sträcker sig över 6 månader och fokuserar på att hjälpa dig leva som en överlåten kristen och utrusta dig för de framtida uppdrag Gud har för dig. Teoretisk undervisning varvas med praktisk träning och efter terminen finns möjligheter att fortsätta ytterligare 6 månader i landet.

"Under min tid i Sydafrika lärde jag mig prata engelska, förstod med hjärtat att Jesus älskar mig - och upptäckte att lördagsgodis är en högst svensk grej...!" - Magdalena, tidigare deltagare

Liknande träningsbaser finns också i Chile, Moldavien och Sverige
Läs mer om våra lärjungaskolor här!

Logos Hope - fartyget

OM:s fartyg, Logos Hope, åker från hamn till hamn med Evangeliet. Ombord finns världens största flytande bokhandel och de besöker ett 15-tal olika länder per år. Följ med och kom med kunskap, hjälp och hopp till människor som längtar och törstar efter Jesus! 

Just nu söker vi fler svenskar till besättningen!

Att åka ut med Logos Hope är en fantastisk möjlighet att växa som människa och kristen, bygga relationer och lära sig att leva och umgås med människor från hela världen. Du åker vanligtvis 1-2 år.

"Gud har överöst mig med sådan kärlek att jag nästan varit tvungen att säga 'Stopp Gud!'" - Sara, volontär ombord Logos Hope

Läs mer om Logos Hope här!

Mellanöstern

Läs arabiska, ät falafel och umgås med människor som Jesus älskar djupt. Du åker som student, bor i regionen under 2 år och blir en del av ett större team. 

Ditt liv är ett vittne om att Gud finns - gå med oss till Mellanöstern och älska människor in i himlen!

Läs mer om Mellanöstern här!

Sverige

Svenskar har i över hundra år har rest ut till fjärran länder som missionärer, samtidigt har vårt land blivit ett av världens mest sekulariserade. Sverige är idag tveklöst ett missionsfält. Vi brinner för att motivera, utrusta och sända människor i mission - i Sverige och utomlands.

OM arbetar med ett allt större fokus på Europa och i Sverige öppnar vi för möjligheten att arbeta med bland annat församlingsplantering och outreach bland unga. Gå med oss till multikulturella förorter, nyandliga mässor eller hjälp oss göra det möjligt att motivera, utrusta och sända människor i mission genom vårt Sverigekontor i Jönköping.

Just nu söker vi bl.a. ekonomiassistent, utbildningssamordnare och administrativ sekreterare till vår missionsledare. 

Läs mer om vårt arbete i Sverige här!

TeenStreet - tonårsläger

Du som är 13-17 år kan åka på ett internationellt läger för tonåringar i Tyskland under en sommarvecka varje år. Är du äldre än så finns möjligheten att vara ledare på lägret. TeenStreet är en chans för dig att komma närmare Gud, lära dig mer om dig själv, få nya kompisar och träna dina språkkunskaper.

Läs mer om Teenstreet här! 

Volontär 1 vecka - 6 månader

Kom, följ och formas. Under hela året ger vi dig möjlighet att i allt från sex dagar till sex månader komma i närkontakt med människor från andra kulturer. I internationella team är du med och ger av det du är och har, medan du formas och relationen till Gud fördjupas. Genom bön, kärlek och betjänande är du med och delar evangelium.

Åk med på en teamresa eller en konferens, besök ett land eller en region i några månader.

Läs mer om olika möjligheter här!


Att gå med oss ser olika ut för olika människor. Vilket sätt blir ditt?

SABBATSÅR – Ta ett break från studier eller arbete och få lite perspektiv på världen i något av de länder där OM arbetar.

PROJEKTARBETE – Gör ditt projektarbete utomlands genom att åka iväg med OM för en tid.

UTLANDSPRAKTIK – Om du går en utbildning som riktar in sig på mission eller bistånd och har en schemalagd praktik kan du få möjlighet att göra den med OM.

GRUPPRESA– Åk med ungdomsgruppen, församlingen, bibelklassen eller kompisgänget på en missionsresa.

LÅNGTID - Vill du jobba långtid i mission men vet inte hur? Har du arbetslivserfarnehet eller funderar på utbildning men undrar vad som bäst behövs i mission? Kontakta oss nedan så pratar vi mer!