OM Sverige - Logos Hope

Logos Hope

EvangelisationBistånd och UtvecklingRättvisaMentorskap och Lärjungaträning

Under 40 år har OM:s fartyg seglat till olika hamnar runtom i Världen, förmedlat litteratur, bistånd och evangelium till världens folk. Logos, Doulos och Logos II är tre fartyg som troget tjänstgjort och gått till historien.


Vårt nyaste fartyg: Logos Hope, började sin resa under 2009. Hon har besökt länder i norra Europa, Karibien och Västafrika och Medelhavet och befinner sig befinner sig nu i Asien.

Du som vill åka ut med fartyget är över 18 år och vill tjäna Gud genom praktiskt arbete och evangelisation på fartyget och i hamnarna dit du kommer. Du gillar att arbeta i team och tycker om att ha människor omkring dig. Du är beredd på mycket praktiskt arbete, högt tempo och hemskt mycket kul.   

Vi erbjuder fyra olika möjligheter för Logos Hope:

1-2 år

De flesta är ombord mellan ett och två år. Intagning sker i januari och augusti varje år, då du tillsammans med 40 - 100 andra kommer ombord. Du blir integrerad i fartygsslivet och blir en del av grundbesättningen.

Mer information

STEP 2-3 månader

STEP är fartygets korttidsprogram, normalt på 2-3 månader. Du får chansen att prova på vad det innebär att vara ute med Logos Hope. Du får arbeta tillsammans med besättningen i någon praktisk avdelning, du har också undervisning en gång i veckan tillsammans med din STEP-grupp. Intagningskvoten är ganska låg, så det kan vara värt att planera i god tid.

Kommande STEP-möjligheter:

 • 2019 Logos Hope STEP 2: 21 maj – 14 augusti
  Börjar i hamn: Montevideo, Uruguay
  Avslutas i: Mar del Plata, Argentina

 • 2019 Logos Hope STEP 3: 15 augusti – 30 oktober (fullbokad; väntelistan finns)
  Börjar i hamn: Mar del Plata, Argentina
  Avslutas i: Salvador, Brasilien

 • 2019 Logos Hope STEP 4: 31 oktober – 15 januari 2020
  Börjar i hamn: Salvador, Brasilien
  Avslutas i: Port of Spain, Trinidad och Tobago

 • 2020 Logos Hope STEP 1: 16 januari – april
  Börjar i: Port of Spain, Trinidad och Tobago
  Avslutas i: Sydeuropa

Mer om STEP

Projektarbetare

Detta är något främst för dig med en efterfrågad yrkeskompetens. Fartyget har speciella projekt som kräver elektriker, rörmokare och svetsare. Har du yrkeskompetens som styrman eller fartygsingenjör klass III eller högre så finns det nästan alltid behov för dig. Du reser ut och stannar på avtalad tid.

Mer om Projektarbetare

Visionsteam

Visionsteam är gruppresor som arrangeras av OM Sverige. Du får möjligheten att åka till Logos Hope mellan 1 och 2 veckor. Man får chansen att arbeta i någon avdelning och vara del av livet ombord. Vi har gjort resor när fartyget besökt Malta och Japan och kommer göra fler resor.

Är du intresserad av att följa med på nästa resa, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.