OM Sverige - Jesus på våra arbetsplatser

Jesus på våra arbetsplatser

JesusPaVaraArbetsplatser

Hur man får kristen tro i funktion på sin arbetsplats.
En lärjungastudie för kyrkor och smågrupper.

När Jesus kallade oss att följa honom exkluderade han inte den stora delen av våra liv som spenderas på våra jobb. Faktum är att han otvivelaktigt tänkte speciellt på våra arbetsplatser. Efterföljare av Jesus måste följa honom på sina arbetsplatser. Men hur man gör det rent konkret är fortfarande ett av de mest försummade områdena av lärjungaskap i kyrkan idag.

Dr. Scott Breslin har skapat en 10 veckor lång smågruppsstudie som bygger på den bibliska läran om prästerskapet för alla troende samt inkluderar många års erfarenheter från arbete på arbetsplatser.

Vill du veta mer?
Kontakta Scott Breslin för mer information: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vad andra säger om ”Jesus på våra arbetsplatser”:

Det hjälper mig inte bara att bättre förstå min identitet i Kristus i en sekulariserad värld, den ger mig också ett sunt perspektiv utifrån vilket jag kan förklara – och förkunna, eller som Scott uttrycker det – att hylla Gud i vardagen.
Lawrence Tong
Internationell ledare, OM

Man brukar säga att “en bild säger mer än tusen ord”. Den här boken målar en bild som kommer ge styrka till din självbild till att betjäna med mål och mening i ditt eget liv, genom att du blir till välsignelse på din arbetsplats.
Jan Sturesson,
ordförande för International Christian Chamber of Commerce

Den kristna kyrkan har inte alltid sett som angeläget att hjälpa sina medlemmar att förstå vardagsarbetet som en viktig del av sitt kristna liv. Gud har blivit för religiös i vår kristendomstolkning. Men som hela världens Skapare har Gud ett fortsatt intresse för världen och det bör vi dela med Honom.

Studera noga de intressanta och kloka orden från Dr Scott Breslin, som visar att följden av vår ställning som kristna präster är ett djupt vardagsengagemang.
Per-Axel Sverker,
teol dr, bibellärare

Scott skriver begripligt och inbjudande om det allmänna prästadömet, och det känns som han fått vitting på något stort som kan motverka decennier av sekularisering.

De praktiska exemplen på vad en kristen kan betyda på sin arbetsplats ger mig hopp för Sverige där det offentliga rummet blivit påfallande Jesus-tomt.
Anders Blåberg,
Generalsekreterare Svenska Bibelsällskapet

Scott har skrivit ett praktiskt arbetsredskap för den som vill fördjupa sig i det allmänna prästadömets betydelse för vardagslivet på arbetsplatsen. Enkelt och konkret kopplar han Bibelordet till vårt uppdrag att leva ett kristet liv och vara “präst” på jobbet.

Därför är detta en användbar skrift både för enskild läsning, men kanske ännu mer för grupper som vill stärka sitt vittnesbörd i vardagslivet.
Erik Johansson,
missionssekreterare, EFS, Uppsala

Om författaren: Scott Breslin

Dr. Scott Breslin är medlem i OM Sverige och har tidigare arbetat för Price-Waterhouse (nuvarande PWC), Honeywell Corporation och andra multinationella organisationer i Europa, Centralasien, Mellanöstern samt Nordamerika, där han har varit en livslång practitioner av principerna som diskuterats i Jesus på våra arbetsplatser.

Han har en master i både Education och teologi samt har en doktorsexamen från the University of Edinburgh. Scott är gift med Katarina och är pappa till fyra vuxna barn.

Vill du veta mer?
Kontakta Scott Breslin för mer information: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.