OM Sverige - Vanliga Frågor

Vanliga Frågor

Vad är TeenStreets syfte?

"Att arbeta tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta kristna ungdomar till att ha en verklig relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag."

Vi har sett att de tonåringar som varit med verkligen fått ett nytt djup i sin Gudsrelation, blivit utmanade att gå med Jesus i alla lägen men också vuxit som personer, fått nya vänner från andra länder och utvecklat sina språkkunskaper.

Hur är en dag på TeenStreet?
Kan se ut så här; Efter uppstigning och frukost samlas man i sina smågrupper för bibelstudium. Här finns det även plats för frågor och funderingar man har, undervisning och gemenskap. Efter detta ges det tid till personlig andakt. Sedan går man till dagens stormöte, där årets tema presenteras på olika sätt genom undervisning. Här samlas alla deltagare för gemenskap, undervisning och lovsång. Efter lunchen kan man gå på olika seminarier eller lära sig något praktiskt som t.ex. dans, matlagning, evangelisation, repillustrationer, bön osv. Man kan också sporta, bada, vila eller delta i andra fritidsaktiviteter. Efter kvällsmaten är det dags för dagens höjdpunkt. Då samlas vi och sjunger lovsång. Det är en otrolig upplevelse! Över 4000 personer från mer än 20 olika länder samlas på en plats och lovsjunger Gud. Kvällen avslutas sen med fler fritidsaktiviteter, men även en chans varva ner med lite musik, prata med kompisarna och diverse andra aktiviteter. Ta gärna med dig lite fickpengar till godis och souvenirer.

Kommer man inte bort i den stora mängden?
Under veckan träffas man varje dag i en liten grupp, exempelvis fem-sex svenska tjejer, och pratar igenom undervisningen, lär känna varandra och ber för varandra. Varje grupp har en ledare som ser till att alla mår bra osv. Dessutom har varje land sina egna träffar några gånger under veckan. För den som är osäker på engelskan finns översättning till svenska på de flesta mötena.

Hur fungerar boendet?
Vi kommer att bo i stora sovsalar på luftmadrasser eller liggunderlag, ni väljer själva vad ni vill ha med er. Logementen fördelas mellan tjejer och killar. Man sover med andra från samma land och sin smågrupp tillsammans med ledare.

Hur tar man sig till och från TeenStreet?
Vi annordnar bussar från flera olika destinationer. Det brukar gå att kliva på en buss från bland annat Stockholm, Göteborg, Linköping, Borås, Jönköping och Helsingborg. När du anmäler dig ser vi till att du kommer med på en buss som utgår från eller passerar närmast din hemort.

Har du en fråga?
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.