OM Sverige - Afghanska kvinnor i Iran

Afghanska kvinnor i Iran

Min gåva

Gåva*
krHur mycket vill du ge? 150 kr räcker till ett litet matpaket, 600 kr till ett stort matpaket och 1000 kr betalar för ett vinterpaket med portabel kamin och bränsle.

till

Kampanjkod
Invalid Input

(Var hörde du talas om kampanjen?)

 
Mina uppgifter

Förnamn*
Fyll i namn!

Efternamn*
Fyll i namn!

E-post*
Ogiltig epostadress

Telefonnummer
Invalid Input

Gata och nr
Invalid Input

Postnummer
Invalid Input

Postort
Invalid Input

Invalid Input

Meddelande / Önskemål
Invalid Input

rsz_afghani_women_3.jpg

Det är inte alla förunnat att få arbeta för sin egen försörjning så att du varje kväll kan servera middag till dina barn. Särskilt inte om du är en afghansk kvinna i ett land som inte är ditt eget. 

Det finns uppskattningsvis 3 miljoner Afghanska flyktingar i Iran idag. De upplever ett stort utanförskap där kvinnor och barn är extra utsatta. Många kvinnor har ingen tidigare utbildning samtidigt som de förväntas försörja familjen. 

Stöttar kvinnor
Genom vår partner arbetar vi i Teherans förorter för att stärka de afghanska kvinnornas roll. Detta görs bland annat genom kurser i sömnad, engelska och datakunskap samt seminarier i livskunskap för afghanska flyktingar.

Både kvinnor och män deltar i aktiviteterna för att den positiva förändringen ska bli bestående – jämställdhet kräver att kvinnor och män arbetar tillsammans. Genom att utrusta kvinnor med nya kunskaper och ett större självförtroende öppnas dörrar till en bättre framtid för kvinnorna och deras familjer.

Projektmål:

  1. Stärka kvinnor ekonomiskt och socialt samt bidra till en tryggare försörjning.
  2. Utbilda kvinnor, män, flickor och pojkar i läs- och skrivkunskap samt ge dem nya livskunskaper.
  3. Öka jämställdheten bland afghanska flyktingar i Teheran, Iran.