OM Sverige - Jemen

Jemen

Min gåva

Gåva*
krHur mycket vill du ge? 150 kr räcker till ett litet matpaket, 600 kr till ett stort matpaket och 1000 kr betalar för ett vinterpaket med portabel kamin och bränsle.

till

Kampanjkod
Invalid Input

(Var hörde du talas om kampanjen?)

 
Mina uppgifter

Förnamn*
Fyll i namn!

Efternamn*
Fyll i namn!

E-post*
Ogiltig epostadress

Telefonnummer
Invalid Input

Gata och nr
Invalid Input

Postnummer
Invalid Input

Postort
Invalid Input

Invalid Input

Meddelande / Önskemål
Invalid Input

Du kan också swisha din gåva till 123 570 4291. Märk gåvan "Ge Hopp Jemen".

water halen

Hälften av Jemens 14 miljoner invånare riskerar att svälta ihjäl. Det infekterade kriget i landet har nästan gått obemärkt förbi i västerländska medier, men de rapporter som kommer ut är samstämmiga: maten är snart slut och striderna fortsätter.

BBC rapporterar: ”FN varnar att hungersnöden blir allt mer akut och att uppemot halva landets befolkning – 7 miljoner, är helt beroende av bistånd utifrån för att överleva, något FN beskriver som ett förstadium till svält” (24 okt, 2018)

För ett par år sedan tvingades OM-teamen lämna Jemen, men under 2018 har vi hittat nya vägar att förmedla nödhjälp genom lokala partners i landet.
– Vi har delat ut mat sedan tidigt i våras. Då hade vi blivit försenade en månad på grund av nya bombräder och strider på gatorna, berättar Phil*, OM:s ledare i regionen.

I sviterna av matbristen breder många sjukdomar ut sig.
– Just nu sprider sig denguefebern snabbt. Många behöver sjukhusvård men sjukhusen är få och behandlingen dyr. Genom ett lokalt sjukhus hoppas vi kunna subventionera kostnaderna framöver, berättar Phil.

Nu vill vi hjälpa Phil och hans team att dela ut mat och mediciner till människor i Jemen. OM Sveriges Ge Hopp-fond ger ekonomiskt stöd till katastrofhjälp och humanitärt bistånd bland de minst nådda. Ge din gåva till Ge Hopp-fonden idag och gör det möjligt!

Det räcker dina gåvor till:

Matpaket 360 kr/ familj 
– ett matpaket ger en familj på upp till sju personer mat i en månad

Medicin
– Vi vill skicka 12 000 kr från Sverige för behandling av denguefebern.
Summan täcker 2,5 % av behovet på ett lokalt sjukhus i Jemen.

Denguefeber är en virussjukdom som sprids via myggor och ger influensaliknande symtom med hög feber, muskelvärk och ledvärk. Kroppen kan läka ut sjukdomen själv, men många behöver vätskeersättning intravenöst och övervakning på intensiven. Obehandlad kan sjukdomen därför vara livshotande. Dengue kallas på engelska även "bonebreak fever" ("benbrytarfeber"), eftersom den kan orsaka en så kraftig smärta att det känns som om benen bryts av.
Källor: 1177 Vårdguiden, Wikipedia.