OM Sverige - Somalia

Somalia: Unik chans att hjälpa

Min gåva

Gåva*
krHur mycket vill du ge? 150 kr räcker till ett litet matpaket, 600 kr till ett stort matpaket och 1000 kr betalar för ett vinterpaket med portabel kamin och bränsle.

till

Kampanjkod
Invalid Input

(Var hörde du talas om kampanjen?)

 
Mina uppgifter

Förnamn*
Fyll i namn!

Efternamn*
Fyll i namn!

E-post*
Ogiltig epostadress

Telefonnummer
Invalid Input

Gata och nr
Invalid Input

Postnummer
Invalid Input

Postort
Invalid Input

Invalid Input

Meddelande / Önskemål
Invalid Input

300_kr.jpg

1600_kr.jpg

Afrikas Horn upplever nu den värsta torkan på över 30 år. Somalia är särskilt drabbat då landet fortfarande återhämtar sig efter inbördeskriget under 1990-talet, och den stora svält de upplevde 2010-2011. Nu har ännu en stor flyktingvåg lämnat landet, denna gång för att hitta mat i grannländerna. En stor andel av dem är ensamstående kvinnor med barn. 

FN är på plats och gör vad de kan tillsammans med många andra hjälporganisationer, men ändå når de inte fram till alla behövande. 

Hjälp till de mest behövande
OM finns på plats på Afrikas horn sedan flera år och har kontakt med familjer som inte är registrerade hos FN. Vår svenske medarbetare Faisal, själv född i Somalia, bor sedan en tid åter på Afrikas horn och leder vårt arbete på plats i de somaliska flyktinglägren. 

Somalier är dessutom en av världens mest onådda folkgrupper och förföljelsen mot kristna är stor. Arbetet bland somalier har länge sett tröstlöst ut men nu vi ser hur Gud gör något nytt bland dem. Vi möter fler och fler somalier som söker Jesus och intresset för evangeliet växer, både på Afrikas Horn och här i Sverige. 

Genom vårt arbete bland somaliska flyktingar i Afrika möter vi nu fysiska behov av mat och vatten, och kan genom det visa på Guds ovillkorliga kärlek till somalierna.

Bakgrund Somalia

Somalia är sedan flera år ett av de länder där förföljelsen av kristna är som svårast (World Watch List, 2016). Samhället är starkt muslimskt och förföljelsen av kristna beskrivs som total. Efter inbördeskriget under 1990-talet har miljoner somalier flytt landet och idag är man som folk utspritt över hela världen.  

2010-2011 drabbades landet av svår svält och över 250 000 människor dog. Nu hotas landet av en än svårare torka och många flyr till grannländerna för att hitta mat. En stor andel av dem är ensamstående kvinnor med barn. FN är på plats och gör vad de kan tillsammans med många andra hjälporganisationer, men ändå når de inte fram till alla behövande.

OM finns på plats på Afrikas horn sedan flera år och har kontakt med familjer som inte är registrerade hos FN. Arbetet leds av Faisal, utsänd av OM Sverige.

Afrikas_horn_karta.jpg